Премію БУК цього року отримала робота на вірш Юрія Андруховича

8 вересня на MERIDIAN CZERNOWITZ відзначили митців, що займаються відеопоезію.


На цьогорічному конкурсі перемогу здобула робота Ольги Михайлюк з агенції “Арт-Поле” під назвою “Without you 2”. Це концептуальне відео вигідно вирізнялося з-поміж інших креативним підходом до візуалізації тексту та титрування. Крім головної премії координатор Катерина Бабкіна, яка, до слова, у 2010-му отримала БУК у номінації “Українська перспектива відеопоезії” і відтоді вже два роки є його незмінною музою, також відзначила “трендову” роботу Андрія Шийчука “БродИ”. За неї 23-річний поет, який є одночасно автором тексту та відеоряду, отримав заохочувальний приз.
 
Лонг-ліст конкурсу складався із конкурсної та позаконкурсної програм, які між собою, до речі, помітно різнилися. У позаконкурсній програмі переважно демонструвалися іноземні роботи з Німеччини, Португалії, Нідерландів, Бельгії та лише одна з України (відео на вірш Юрія Андруховича “Зміна декорацій”).
 
До участі ж у конкурсній програмі-2012 допускалися лише українські митці. У шорт-ліст відібрали ще дві роботи з поезією Андруховича — уже відомий його шанувальникам ролик “Ніжність” та відео-переможець “Without you 2”. Окрім того в програмі була відеопоезія від молодих українських поетів Мар'яни Максим'як, Ніколая Краба та Андрія Шийчука.
 
Минулої неділі завершився ІІІ міжнародний поетичнийфестивальMERIDIAN CZERNOWITZ, що тривав протягом чотирьох днів на території Буковинського туристичного кластеру.На ці кілька діб Чернівці ось вже три роки поспіль наповнюються відомими поетами, письменниками та музикантами не лише України, а й всього світу. Ввідеопоетична премія БУК вважається однією з родзинок мистецького дійства. По-перше, це один з тих двох з половиною конкурсів відеопоезії, що взагалі існуюють в Україні. По-друге, БУК надає талановитим митцям шанс бути побаченими та почутими, адже роботі-переможцю забезпечується ротація на кураторських програмах від фестивалю та показах українських та міжнародних літературних, поетичних та кіно- і відеофестивалів впродовж 2012–2013 років.

3 коментарі

Вікторія Яшан
Наталя Єрьоменко
упс
не бачила
Вікторія Яшан
так навпаки мені подобається=)
є з чим порівняти і побачити іншу думку
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте