Заборонити ВСЕ

Заздалегідь перепрошую, якщо я дублюю тему, просто надто вона вже актуальна.
 
Ви вже певно всі чули про те, як гарно покепкував Кабмін над ветеринарною медициною України. 5 січня своєю постановою він відніс до групи препаратів «Психотропні речовини, обіг яких обмежено» кетамін, що входить до складу препаратів для проведення загальної анестезії у ветеринарній практиці. Мотивуючи це тим, що загальнодоступність препаратів з високим вмістом кетаміну робить їх привабливою та легкою здобиччю для наркозалежних. Тобто звісно в аптеці кетамін просто так не придбаєш, але якшо дуже треба, то дістати можна.
Тепер — увага, підстава! Кетамін є єдиним препаратом, який застосовують при хірургічних втручаннях для знеболювання тварин і аналогів йому немає.  Існують препарати, якими можна знерухомлювати тварин, але при цьому вони продовжують все відчувати, по суті не знаходячись під наркозом. Результатом операції з такою «анестезією» може стати смерть тварини від больового шоку. Тому, якщо тварині буде потрібна операція, ветеринар (найвірогідніше) буде змушений відмовити. Таким чином наша держава змушує лікарів порушувати свій професійний кодекс, свою клятву.  
 
 Відтепер для того, щоб застосовувати у лікувальній практиці кетамін, потрібно отримати ліцензію на діяльність, пов'язану з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекусорів. Як ви розумієте, виконати всі необхідні для цього умови для багатьох лікарів буде досить складно, до того ж це вимагає часу. Тому поки що Україна залишається без кетаміну та без шансу на вчасну допомогу для наших тварин.


Ось сайт, де збираються підписи на петицію, з проханням переглянувати дану постанову та спростити умови ліцензування:

www.onlinepetition.ru/sign.php?pUrl=544413

2 коментарі

Надія Григоренко
Спростити умови ліцензування?
Тобто вони вже майже згодні із постановою.
Наталя Єрьоменко
умови складаються так, що ліцензію отримувати довго, а оперувати треба вже.
тому — так, хоча би спростити умови, щоб більша к-сть лікарів швидше могли отримати ліцензію.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте